Lindenok®

Keramische Pannen

Keramische pannen hebben echter een belangrijk nadeel. Het is een stijve en brosse constructie op een werkende ondergrond. Dat uiteindelijk bij elke nachtvorst zal leiden tot scheurtjes en scheuren in het metselwerk.

keramische nok keramische_nok


De Koperen Vorst

De Koperen vorst kunt u zien als een verdere ontwikkeling, niet alleen prachtig om te zien, maar ook degelijk en duurzaam. De eerste vorst die gegarandeerd de rest van het dak zal overleven. Rietbedrijf van der Linde kent inmiddels 3 verschillende modellen nl. de Lindenok® rond model en de Linde-potdekselnok® die zoals de naam aangeeft er uitziet als potdekselwerk en de 90° gezette nok.

De Koperen Vorst De koperen vorst Koperen Vorst De Koperen Vorst


De Lindenok® rond model

Lindenok® heeft ervoor gekozen om dezelfde maten en rondingen aan te houden als bij de keramische nok. Deze hebben zich over honderden jaren ontwikkeld en bewezen.

Lindenok1 Lindenok 
 

De potdekselnok®

De linde-potdekselnok® is ontworpen om op dezelfde manier geplaatst te kunnen worden. Ze geeft de uitstraling van houten potdekselwerk op de nok en kan door het rustige karakter op tal van woningen worden gemonteerd. Traditie getrouw zie je in heel veel gevallen een ronde nok, Lindenok® kent zijn ronde nok maar heeft nu ook een potdekselnok binnen het assortiment. Er zijn boerderijen die voorzien zijn van een houten potdekselnok met als groot nadeel dat je deze bijna elk jaar moet onderhouden. Bij een koperen potdekselnok is dit niet meer nodig de nok is onderhoudsvrij en wordt kastanje bruin van kleur, en kan bij het vervangen van het dak gedemonteerd worden door vaklieden en weer op het nieuwe dak worden teruggeplaatst.
linde-potdekselnok1.jpg linde-potdekselnok

De 90 graden gezette Nok

 
Het 90° model uit te voeren in verschillende materialen en op verschillende manieren toe te passen, op hellend dak met riet en op hellend dak met riet aansluitend op plat dak.

90 graden 90 graden2 90 graden1 90 graden3
 

©www.lindenok.nl - alle rechten voorbehouden