Opbouw

schoorsteen230x172 Geen nok is gelijk. De vorm van het dak, de nokbeeindiging, schoorstenen, aansluitingen, de architect heeft veel ontwerp vrijheden waar de Lindenok® rekening mee houdt. Zelfs specials zijn door ons op korte termijn te realiseren.
potdeksel230 Zowel de Lindenok potdekselnok® als ook de 90° gezette nok voeren wij uit met een steunsysteem speciaal ontwikkeld voor deze modellen om doorzakken te voorkomen. Het gebruik van een steunsysteem van hout is niet aan de orde, deze zal door confectie onder de nok vergaan en op termijn instorten door verrotting.
gaas met onderzoom230x173 Het dak wordt net zo hoog opgedekt als bij andere nokafwerkingen, met als advies om onder de nok 50 cm breed kopergaas aan te brengen. Dit gaas dient aangebracht te worden om te voorkomen dat vogels eerder riet uit de laatste laag kunnen trekken. Voor de meeste rietdekkers dus de gebruikelijke manier van werken.
opbouw-foto2-230 Dan wordt met behulp van een houtenregel de onderzoom aangebracht.
3nok230x173 Hierop wordt doormiddel van een felsrand de eigenlijke nok bevestigd.
4nok230x173 Zoveel mogelijk wordt gewerkt met segmenten van 280 cm, voor een zo strak en stabiel mogelijk resultaat.
5nok230x173 Het resultaat, strak en hier nog heel nieuw, waarbij men voor de aankleding voor verschillende accessoires kan kiezen. Dan kan je denken aan koperen dwarsribben of RVS dwarsribben.
dwarsribben opbouw De dwarsribben in koper of roestvrijstaal worden machinaal gemaakt en met de hand stuk voor stuk bijgewerkt en bijgeknipt voor de juiste pasvorm.
9nok225x169

Voorzien van eindstukken, hier met een zogenaamde "apekont", en de afwerking met de RVS ribben is de nok in principe af.

Keramische vorsten worden met een opliggende cementrand gemetseld. De uitstraling van de koperen nok is verder volledig zelf te bepalen.

Nok met Ribben De koperen nok is te voorzien van RVS of koperen dwarsribben. De RVS ribben zijn leverbaar in rond en rechthoekig profiel, de koperen ribben uitsluitend in rond profiel.

©www.lindenok.nl - alle rechten voorbehouden