Opbouw

Activiteiten Lindenok

Beste cliënten,

Omstandigheden hebben ons doen besluiten om onze activiteiten van de Lindenok niet langer uit te voeren. Dit houdt in dat wij geen nokken meer leveren en monteren. Dit heeft geen consequenties voor onze rietdekkers werkzaamheden deze gaan gewoon door. Wij willen een ieder bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen
 • Montage van de Lindenok®

  Opbouw1
  Geen nok is gelijk. De vorm van het dak, de nokbeeindiging, schoorstenen, aansluitingen, de architect heeft veel ontwerp vrijheden waar de Lindenok® rekening mee houdt. Zelfs specials zijn door ons op korte termijn te realiseren.
  Opbouw2
  Zowel de Lindenok potdekselnok® als ook de 90° gezette nok voeren wij uit met een steunsysteem speciaal ontwikkeld voor deze modellen om doorzakken te voorkomen. Het gebruik van een steunsysteem van hout is niet aan de orde, deze zal door confectie onder de nok vergaan en op termijn instorten door verrotting.
  Opbouw
  Het dak wordt net zo hoog opgedekt als bij andere nokafwerkingen, met als advies om onder de nok 50 cm breed kopergaas aan te brengen. Dit gaas dient aangebracht te worden om te voorkomen dat vogels eerder riet uit de laatste laag kunnen trekken. Voor de meeste rietdekkers dus de gebruikelijke manier van werken.
  Opbouw4
  Dan wordt met behulp van een houtenregel de onderzoom aangebracht.
  Opbouw5
  Hierop wordt doormiddel van een felsrand de eigenlijke nok bevestigd.
  Opbouw6
  Zoveel mogelijk wordt gewerkt met segmenten van 280 cm, voor een zo strak en stabiel mogelijk resultaat.
  Opbouw7
  Het resultaat, strak en hier nog heel nieuw, waarbij men voor de aankleding voor verschillende accessoires kan kiezen. Dan kan je denken aan koperen dwarsribben of RVS dwarsribben.
  Opbouw8
  De dwarsribben in koper of roestvrijstaal worden machinaal gemaakt en met de hand stuk voor stuk bijgewerkt en bijgeknipt voor de juiste pasvorm.
  Opbouw9
  Voorzien van eindstukken, hier met een zogenaamde "apekont", en de afwerking met de RVS ribben is de nok in principe af. Keramische vorsten worden met een opliggende cementrand gemetseld. De uitstraling van de koperen nok is verder volledig zelf te bepalen.
  Opbouw10
  De koperen nok is te voorzien van RVS of koperen dwarsribben. De RVS ribben zijn leverbaar in rond en rechthoekig profiel, de koperen ribben uitsluitend in rond profiel.
 • Toegepaste materialen

  Opbouw1
  Het kopergaas dat onder de LINDENOK® aangebracht dient te worden, is een mooi en stevig produkt en veel duurzamer dan het traditionele gaas.
  Opbouw2
  Wij gebruiken koperplaat van 0,8 mm dik. Met een smeltpunt van 1083 graden C Lineaire uitzettingscoefficient 20-200 graden 1,73 mm/meter.
  Opbouw
  De nok wordt afgewerkt met RVS-ribben, waardoor het karaktaristieke beeld behouden blijft.
  Opbouw4
  Dan wordt met behulp van een houtenregel de onderzoom aangebracht.

  De standaarduitvoering van onze nokken is roodkoper, optioneel kan deze ook vervaardigd worden uit:

  • Tecuzin (vertint koper)
  • Aluminium
  • RVS (roestvrij staal)
  • Zink

 • Speciale nokconstructies

  De 90 graden gezette Nok

  Het 90° model uit te voeren in verschillende materialen en op verschillende manieren toe te passen, op hellend dak met riet en op hellend dak met riet aansluitend op plat dak.

  90 Graden
  90 Graden1
  90 Graden2
  90 Graden3

  Het platte dak

  Wij leveren ook maatwerk wat wij in het werk moeten inmeten als het gaat om een rietendak wat eindigt tegen een plat dak, de foto´s spreken voor zich dat wij ons niet uit het veld laten slaan als het er om gaat, ook deze nokconstructies goed af te werken.

  Platte Dak1
  Platte Dak2
  Platte Dak3
  Platte Dak4

  Hieronder zit u de constructie en afwerking van een plat dak met een volledige ronde afdichting.

  Platte Dak Rond1
  Platte Dak Rond2
  Platte Dak Rond3
  Platte Dak Rond4

  Het ronde dak

  Wij leveren ook maatwerk wat wij in het werk moeten inmeten als het gaat om een rietendak wat rond loopt, de foto´s spreken voor zich dat wij ons niet uit het veld laten slaan als het er om gaat, ook deze nokconstructies goed af te werken.

  Rond 1
  Rond 2
  Rond 3

Contact opnemen

Heeft u nog vragen? Of wenst u een offerte of een gesprek?
Telefoon: (+31) 0522 - 281802
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wanneer zijn wij bereikbaar

Bereikbaar op werkdagen van 09:00 - 17:00